zondag 27 juli 2014

Beauty Queenies # 1

EX VOTO
Catalogue raisonné van de ex voto’s van A.K. (1914-2010)
Inv.nr.
DVVJ_AK8_001
BEELD voorzijde


BEELD gegevens
gesigneerd: ja
datum: mei 2002
techniek: gemengde techniek
drager: hout
formaat: 30,2 x 19,5 cm
BEELD achterzijde

 x
TEKST achterzijde
Beauty Queenies
TEKST gegevens
grafietpotlood


Inv.nr.
DVVJ_AK8_001
Correspondentie

JH
Dag Rinke,
Sorry dat ik even niks van me heb laten horen. Je wist zonder annunciatie ook vast hoe laat het was...
Inmiddels heb ik me weer redelijk uit de adembenemende wurggreep van de Ophiophagus hannah weten los te wurmen. Met vallen en opstaan pak ik de draad der dingen weer op en dus ook de nalatenschap van AK die er mede de aanleiding voor was dat ik mijn aars een zwart gat in werkte.
Kijk even naar een nieuwe serie, DVVJ_AK8, die ik aan het ontleden ben. De reeks bestaat uit 8 paneeltjes. De plankjes lagen op een en dezelfde stapel, onder een paar boeken over de betekenis van oer-godinnen in de prehistorie. 

Op de achterzijde staat dit keer -gelukkig- niet alleen een duidelijk jaartal, maar ook de maand waarin het werk gemaakt werd: mei 2002. De paneeltjes stammen heel duidelijk uit een en dezelfde serie want ze dragen allemaal dezelfde titel: Beauty Queenies, genummerd van  1 tot en met 8.
Laat even weten wat jij denkt voordat ik weer begin.
Groet Jozef.
RN
Dag Jozef,
Fijn om te horen dat het weer wat beter met je gaat. Neem niet teveel hooi op de vork, want voor je het weet ben je weer de klos. Kennelijk was AK geïnteresseerd in haute couture… Als je zoveel aandacht aan een jurkje besteedt, dan zul  je er ook liefde voor hebben, of niet? 
Maar Jozef, zoals ik al eerder zei: stuur me liever eerst de hele serie voor ik er commentaar op lever. Met een enkel paneeltje kan ik niks, of weinig. Ik moet de context kennen, anders gaat het denken alle kanten op en heeft het weinig te maken met AK en meer met RN.
Groet Rinke
Geen opmerkingen:

Een reactie posten